Rendiermos

Onze mossen worden na het oogsten gedroogd, daarna geprepareerd en gekleurd met milieuvriendelijke producten, waardoor het blijvend zacht, elastisch, vuilafstotend en brandvertragend wordt. Het mos leeft dus niet meer.
Bij een zeer lage luchtvochtigheid (lager dan 30%) kan het mos iets uitdrogen, waardoor de elastische werking vermindert, en meer kwetsbaar wordt. Zodra de luchtvochtigheid weer toe neemt, hersteld de elasticiteit zich.
Voor buitengebruik is het mos minder geschikt, door weersinvloeden of vogels kan het mos beschadigd raken. Tenzij op een beschutte locatie, bijvoorbeeld onder een overkapping.

Kleuren

De natuurlijke kleur van Rendiermos is ‘naturel’. Dit mos is ook verkrijgbaar in verschillende andere groentinten: ‘Mossgreen’, ‘SpringGreen’, ‘MiddleGreen’ en ‘OldSpring’ zijn de basis keuren.

Op aanvraag zijn ook andere kleuren mogelijk. Het mos wordt tijdens het preparatieproces tot in cel-niveau gekleurd met zeer kleurvaste en niet toxische kleurstoffen welke ook gebruikt worden in de voedingsindustrie. Dit garandeert een lange ‘kleurvastheid’ en voorkomt snelle verkleuring.
Mos is een natuurproduct, door verschillen in de textuur en structuur varieert de kleur-absorptie, en ontstaan er kleurverschillen.
Bij verwerking van gekleurd mos kan het mos kleurstoffen afgeven, dit is met water en zeep te verwijderen. De kleurvoorbeelden kunnen afwijken van de werkelijke uitvoering.

Lappenmos en Bolmos zijn verkrijgbaar in twee kleuren: ‘SpringGreen’ en ‘MossGreen’.

 

Binnengroen specialist

Heeft u een vraag over Rendiermos? Zou u de mogelijkheden met ons willen bespreken? 

Wenst u vrijblijvend een voorstel te ontvangen? Wanneer u ons contact formulier invult reageren wij zo snel mogelijk!

U kunt ons ook bereiken via het nummer: 0297 - 347 797 
Of stuur een e-mail naar: info@botanico.nl

 

contact

  • Botanico Binnengroen B.V.
  • Heermanszwet 13 a
  • 1435 CC Rijsenhout
  • 0297 - 347 797

social

facebook pinterest insta